نمایش نوار ابزار

نطق دکتر علی بابایی کارنامی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

نطق کامل دکتر علی بابایی کارنامی نماینده مردم شریف ساری و میاندورود در مجلس و رئیس کمیسیون اجتماعی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

بسم الله الرحمن الرحیم

اینجانب ضمن تبریک آغاز سال نو و تلاقی بهار طبیعت و بهار قرآن از حضور ملت ایران در راه‌پیمایی روز جهانی قدس تشکر می‌نمایم.

سال جدید از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده است.

جناب آقای رئیس جمهور و ملت شریف ایران!

خطاب قرآن کریم به ما؛ «جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ» می‌باشد، خداوند در قرآن کریم به جهاد کردن با اموال و جان‌ها فرمان داده است.

تجربه هشت‌ساله دفاع مقدس، ترجمان عملی این آیه قرآن کریم بود و مردم با بسیج همگانی و جهاد با اموال و جان‌های خود، مدنیت دفاعی را محقق ساخته و از کیانِ کشور دفاع نمودند.

امروز نیز باید به تاسی از نام‌گذاری سال جدید، این آیات را در متنِ اجتماع و اقتصاد محقق ساخت.

دامنه‌ی سرمایه‌گذاری در تولید فراتر از سرمایه‌گذاری‌های مالی است و دولت باید زمینه حضور مردم در مدیریت و مالکیت بنگاه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری برای تولید را فرآهم آورد تا بسیج همگانی با روی‌کرد اقتصای محقق شود.

مدنیت اقتصادی و مشارکت مردم در اقتصاد و مردمی شدن اقتصاد، راهکاری قرآنی و دستور قانونی است، اما دولت در سال گذشته به‌جای جذابیت‌زدایی از سوداگری‌ها و بازارهای سیاه، به اشتهای سیری‌ناپذیر دلالان ارز و سکه و طلا، رونق بخشید، حال آنکه باید عرصه تولید را جذاب نموده و نقدینگی را به سمت تولید سوق دهد و پول هوشمند و سرگردان جامعه را به سمت فعالیت‌های مولّد هدایت ‌کند.

ملت ایران!

در‌حالی‌که تحقق رشد اقتصادی 8 درصد نیازمند حداقل 150 میلیارد دلار است، حدود نیمی از این سرمایه، توسط شما مردم، قابل مشارکت و سرمایه‌گذاری است.

امروز؛ پس‌انداز دلاری مردم از کل صادرات کشور بیشتر شده است، لازمه‌ی مشارکت مردم در اقتصاد و ورود پس‌انداز خانگی به چرخه اقتصاد، اعتماد مردم به دولت‌مردان است.

دولت محترم!

پیش‌نیاز تحقق مدنیت اقتصادی اعتمادسازی است

مهمترین مسئله و اقدام فوری دولت باید اعتمادسازی با مردم باشد، اعتمادسازی با مردم، مهارت نَرمِ دولت است و چندان نیاز به سخت‌افزار و بودجه ندارد، شفافیت، پاسخگویی، تکریم ارباب‌رجوع و فرهنگ اداری مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی مهارتِ نرمِ دستگاه‌های دولتی و اداری است.

شفاف‌سازی از تعداد پرسنل و نیروها، شفاف‌سازی از پرداخت‌ها و عدالت در پرداخت حقوق، شفاف‌سازی از درآمدها و هزینه کردها، ارائه اطلاعات دقیق و به‌روز درباره عملکرد دولت و تصمیم‌گیری‌های مهم، آغاز اعتمادسازی است.

آقای رئیس جمهور!

راه عملیاتی و قانونی مشارکت مردم در عرصه اقتصاد، توسعه تعاونی‌هاست

همکاران محترم!

لازمه‌ی سرمایه‌گذاری در تولید به عنوان یک هدف ملی، مشخص شدن ماموریت‌های استانی است

عوامل اقتصادی و فناوری نقش مهمی در شکل دادن به تصمیمات سرمایه‌گذاری در تولید دارند و پیشرفت‌های فناوری یکی از محرک‌های اصلی سرمایه‌گذاری در تولید است.

درحالی‌که هنوز دولت الکترونیک در کشور کامل نشده است، ما وارد عصر دولت‌های هوشمند شده‌ایم و دولت محترم در فرآیندها از تصمیم‌گیری تا برنامه‌ریزی و اجرا و واگذاری اختیارات به استانداران نباید از دولت هوشمند غافل شود.

دولتی که بتواند در سال سرمایه‌گذاری برای تولید، ماموریت هریک از استان‌ها را برای تحقق این هدف ملی مشخص سازد، مازندران می‌تواند در حوزه تولید محصولات کشاورزی، توسعه گردشگری و خدمات، تجارت و بازرگانی در مناطق آزاد و اقتصاد دریا محور، برای تحقق این هدف ملی، سرمایه‌پذیر و سرمایه‌گذار باشد.

مهار بانک‌ها به‌جای مهار تولید

شرایط اقتصادی مانند نرخ بهره، تورم و تقاضای بازار به‌طور مستقیم بر توانایی مردم و بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در تولید تأثیر می‌گذارد و در این میان مهمترین نهادی که معکوس با تصمیمات مجلس و دولت و مصالح تولیدکننده و مردم عمل می‌کند، بانک‌ها هستند، نهادی که یا منابع را هدر داده و یا در جهت مهار تولید به‌کار می‌گیرند.

تعداد شعب بانک‌ها در ایران به نسبت جمعیت، سه برابر میانگین جهانی است، امروز لوکس‌ترین و گران‌ترین واحدهای تجاری شهرها متعلق به بانک‌هاست.

چرا باید هزینه لاکچری بانک‌ها را شهروندان تهی‌دست و بی‌بهره‌ از خدمات بانکی پرداخت کنند؟ درحالی‌که حدود نیمی از مردم حتی یک بار هم تسهیلات بانکی نگرفته‌اند، به راستی که مردم بهانه‌اند، املاک نشانه‌اند.

بانک‌ها به جای حرکت به سمت بانک‌داری الکترونیک، با خرید املاک تجاری و گسترش شعب فیزیکی احتکار مِلک می‌کنند.

بانک‌های خصوصی همه قوانین بانکداری خصوصی را زیرپا گذاشتند و هیچ اقدامی، به اندازه مهار بانک‌های خصوصی، ایران را نجات نمی‌دهد.

لذا در سال جدید، دولت را به تحقق مدنیت اقتصادی، اعتمادسازی با مردم، توسعه تعاونی‌ها، تحقق دولت هوشمند، بهبود بهره‌وری، مشخص شدن ماموریت‌های استانی و استانداران و مهار بانک‌ها دعوت می‌کنم.

ایران کهن‌ترین تمدن بشری و معلم زبان و گفت‌وگو است

در سیاست خارجه نیز دنیا بداند قدمت گفت‌وگو و مذاکره به قدمت زندگی بشر است و ایران باستان به عنوان کهن‌ترین تمدن بشری و معلم زبان و گفت‌وگو است.

سیاست خارجه ما براساس منویات مقام معظم رهبری و متن سند چشم انداز براساس عزت، حکمت و مصلحت بوده و مذاکره ابزاری است برای تحقق اهداف ملت ایران وتا زمانی که این ابزار بتواند متحقق اهدافمان باشد، از آن استفاده خواهیم کرد.

و اما مازندران و وضع بی‌مثالَش

جناب رئیس جمهور، از کدام درد مازندران و ساری و میاندورود بگویم!

از سد فینسک که منابع آبی مرکز استان را تهدید می‌کند یا دفن زباله که محیط زیست را به نابودی کشانده است.

از جاده‌های ساری و میاندورود از تاکام تا گوهرباران و راه‌های روستایی که چشم به‌راه اعتبارات‌اند یا طبیبی فهمیده، که قرار بود دست بر درمان زند، اما امکانات درمانی شهر کیاسر همچنان رو به احتضار است.

از کارگران شرکتی و شهرداری‌ها که نگران امنیت شغلی و منتظر دریافت معوقات خویش‌اند یا کشاورزان ما که منتظرند تا بذر امیدشان سبز شود.

از رئیس جمهور و دولت محترم می‌خواهم

از وعده‌ها به عمل و از شعارها به اجرا برسند، این است معنای حقیقی سالی که نکوست از بهارش پیداست.

📢 روابط عمومی و پایگاه اطلاع رسانی دفتر دکتر علی بابایی کارنامی

#صدای_مردم #مدنیت_اقتصادی

ℹ️ اینستاگرام:

⭕️ https://instagram.com/ali.babaei.karnami

⭕️ https://www.alibabaei.ir

🆔 @ali_babaei_karnami

 

 

 

 

دیدگاه ها